Kipfilet met mango in een pittige roomsaus
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Het recept van deze heerlijke kip met mango vond ik in een Duits tijdschrift. Ik heb het iets aangepast en er bleef een verrukkelijk gerecht over dat we zeker vaker zullen eten. Echt een succes!
Mijn man houdt niet van fruit in de warme maaltijd maar dit vond ook hij heel erg lekker.
Ingrediënten 4 personen
2 uien - 1 teentje knoflook - 1 rode Spaansepeper - 1 rijpe mango - 400 gram kipfilet - 1 eetlepel olie - 2 theepels kerriepoeder - 1/4 liter slagroom - 1 dl kippenbouillon (van tablet) - 3 eetlepels mango chutney (Pataks bij AH) - cayennepeper - zout - 2 theelepels citroensap - 1 eetlepel gehakte bieslook
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 509,28 kcal |
Koolhydraten | 25,73 g |
Eiwitten | 28,16 g |
Vetten | 31,28 g |
Voorbereiding
Uien en knoflook pellen en snipperen. Spaanse peper wassen, pitjes verwijderen en in dunne reepjes snijden. Mango schillen. Vruchtvlees in korte reepjes snijden. Kipfilet in reepjes snijden.
Bereidingswijze
Olie verhitten. Kip hierin lichtbruin bakken. Ui, Spaanse peper en knoflook toevoegen en even meebakken. Bestrooien met kerriepoeder en even meebakken. Slagroom, mango-chutney en bouillon toevoegen. Goed door elkaar roeren en aan de kook brengen. 5 minuten zachtjes koken. Mango toevoegen en 2 minuten meekoken. Op smaak maken met cayennepeper, zout en citroensap. Garneren met wat fijngehakte bieslook.
Bron
Duits tijdschrift
Serveertip
Lekker met basmati-rijst en sperziebonen