
2 uien - 1 teentje knoflook - 1 rode Spaanse
peper - 1 rijpe mango - 400 gram kipfilet - 1 eetlepel olie - 2 theepels kerriepoeder - 1/4 liter slagroom - 1 dl kippenbouillon (van tablet) - 3 eetlepels mango chutney (Pataks bij AH) - cayennepeper - zout - 2 theelepels citroensap - 1 eetlepel gehakte bieslook
Het recept van deze heerlijke kip met mango vond ik in een Duits tijdschrift. Ik heb het iets aangepast en er bleef een verrukkelijk gerecht over dat we zeker vaker zullen eten. Echt een succes!
Mijn man houdt niet van fruit in de warme maaltijd maar dit vond ook hij heel erg lekker.
Uien en knoflook pellen en snipperen. Spaanse peper wassen, pitjes verwijderen en in dunne reepjes snijden. Mango schillen. Vruchtvlees in korte reepjes snijden. Kipfilet in reepjes snijden.
Olie verhitten. Kip hierin lichtbruin bakken. Ui, Spaanse peper en knoflook toevoegen en even meebakken. Bestrooien met kerriepoeder en even meebakken. Slagroom, mango-chutney en bouillon toevoegen. Goed door elkaar roeren en aan de kook brengen. 5 minuten zachtjes koken. Mango toevoegen en 2 minuten meekoken. Op smaak maken met cayennepeper, zout en citroensap. Garneren met wat fijngehakte bieslook.
Lekker met basmati-rijst en sperziebonen
Duits tijdschrift
pwiggers 06-06-2019
Dat is heel leukom te horen Jacolien70. Dank je wel.
Jacolien70 04-06-2019
Heerlijk gegeten!
pwiggers 28-05-2019
Dat is wel een hele leuke reactie conpom. Dank je wel voor het compliment. Jij ook bedankt. Groet, Petra
conpom 26-05-2019
Woh Petra, wat een geweldig recept. Ik heb het nu een paar keer gemaakt en iedere keer is de pot helemaal leeg! Dank je wel.....
pwiggers 12-07-2018
Smult bedankt voor de mooie foto bij mijn recept.