1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Aziatische noedelsoep

Aziatische noedelsoep

Door: AnietjesSmulsite

  • Aziatisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-08-2005

Ingrediënten 4 personen


500 gr kipfilets
8 eetl sojasaus
200 gr paksoi
300 gr worteltjes
1 eetl bloem
4 eetl olie
1 teentje knoflook
20 gr verse gemberwortel
1 ? liter kipbouillon
? theelepel sambal oelek
200 gr mie
1 limoen zout versgemalen
zwarte peper
1-2 eetl. Sesamolie


Verder heb je nodig


Snijplank voor de kip en een snijplank voor de groenten,een grote pan voor de soep en een pan of wok voor het aanbakken van de kip.


Een Heerlijk Aziatisch SOEPIE

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kipfilets marineren

De kipfilets met keukenpapier droogdeppen en in dunne repen snijden. Het vlees met 4 eetlepels sojasaus besprenkelen en alles goed door elkaar mengen.

Groenten

De paksoi schoonmaken en wassen. De bladeren in groeve repen en de stelen in vingerdikke plakjes snijden. De worteltjes schoonmaken, schrappen, in de lengte doorsnijden en in lange repen snijden.

Bereidingswijze

Kipfilets bakken

De kiprepen door de bloem wentelen en in gedeelten in hete olie knapperig bakken.

Bouillon

Intussen de knoflook pellen en de gemberwortel dun schillen. Beide fijnhakken.

In een grote pan de bouillon met de resterende sojasaus, de sambal oelek, knoflook en gember aan de kook brengen. De mie en de worteltjes toevoegen, alles aan de kook brengen en in circa minuten gaar laten worden. Na 1 minuut de paksoi en de kip toevoegen.

de limoen onder heet water afspoelen en de helft van de schil raspen. De limoen uitpersen.
de soep op smaak brengen met de limoenrasp en ?sap, zout, peper en sesamolie

Serveertip

Direct serveren.....Smakelijk Eten....


? Kinderen Sambal oelek is een scherpe Indonesische kruidenpasta die heel zuinig in gerechten moet worden gebruikt of liever nog moet worden weggelaten.
? Variatie Paksoi in een chinese mosterdkool, die nauw verwant is aan de chinese kool. Paksoi kan ook worden vervangen door mangold of bladspinazie.
? Gasten Voor een etentje met vrienden de soep tot punt 4 bereiden en vlak voordat de gasten aan tafel gaan verder afwerken.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van AnietjesSmulsite
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top