1. Home
  2. Recepten
  3. Heite bliksem (hete bliksem)

Heite bliksem (hete bliksem)

Door: zuid-limburg

  •  , Streekgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-08-2005

Ingrediënten 4 personen


- 1,5 kilo appelen (verschillende soorten mag)
- 1,5 kilo aardappelen
- 0,5 kilo spek
- zout en peper



Dit gerecht van appelen en aardappelen heeft verschilende namen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het spek volledig onder water zetten en 30 minuten koken. Schil de appels en aardappels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels en aardappels in grove stukken. Leg de aardappels in de ketels, daarop de appels en daarop het spek. Vul met water en kook alles in circa 30 minuten gaar. Spek eruit, afgieten en de appels en aardappels stampen en op smaak brengen met zout en peper.

Serveertip

Doe alles in een grote kom en doe het spek in gesneden plakjes en garneren. Heet opdienen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zuid-limburg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top