perzikbloem
- Nederlands, Voorgerecht
- 0-10 min.
Lekker fris voorgerecht
Ingrediënten 4 personen
1 blik (groot) perziken op siroop1 bakje(groot) huttekase
1 plak ( ? cm) mooie ham, Bieslook snipperen en een paar sprieten.
Op smaak brengen met zout en peper (eigen gevoel en smaak)
Benodigdheden
scherp mes
Voorbereiding
Perziken uit laten lekken (siroop wordt niet gebruikt)
Ham in hele kleine blokjes snijden.
Bieslook snipperen
Perziken in plakjes snijden ( niet te dun).
Bereidingswijze
Huttekase in een schaal doen en daar de ham, bieslook, zout en peper bij doen. Dit alles door elkaar scheppen.
De schaal afgedekt met plasticfolie in de koelkast zetten tot gebruik (Kan een dag van te voren gemaakt worden).
Serveertip
Leg op elk bord in het midden een bol huttekase en leg de schijfjes perzik er om heen als bloemblaadjes. Gebruik de bieslook sprietjes als bloemsteeltjes.
Eet smakelijk