perzikbloem

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 0-10 min.

Lekker fris voorgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 blik (groot) perziken op siroop
1 bakje(groot) huttekase
1 plak ( ? cm) mooie ham, Bieslook snipperen en een paar sprieten.
Op smaak brengen met zout en peper (eigen gevoel en smaak)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

scherp mes

Voorbereiding

Perziken uit laten lekken (siroop wordt niet gebruikt)
Ham in hele kleine blokjes snijden.
Bieslook snipperen
Perziken in plakjes snijden ( niet te dun).

Bereidingswijze

Huttekase in een schaal doen en daar de ham, bieslook, zout en peper bij doen. Dit alles door elkaar scheppen.
De schaal afgedekt met plasticfolie in de koelkast zetten tot gebruik (Kan een dag van te voren gemaakt worden).

Serveertip

Leg op elk bord in het midden een bol huttekase en leg de schijfjes perzik er om heen als bloemblaadjes. Gebruik de bieslook sprietjes als bloemsteeltjes.

Eet smakelijk

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

heelgewoon avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten