Bruschetta met tomaat

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-08-2005
  • Bruschetta met tomaat

    Bruschetta met tomaat

    Bruschetta met tomaat

  • Bruschetta met tomaat

    Bruschetta met tomaat

    Bruschetta met tomaat

  • Bruschetta met tomaat

    Bruschetta met tomaat

    Bruschetta met tomaat


Een verrassend voorgerecht of antipasto van geroosterd brood en een verrukkelijke tomatenkoelie.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
* 4 flinke rijpe harde tomaten.
* 3 grote takken verse basilicum
* Mooie lente ui.
* P/Z naar smaak
* 4 eetlepels mooie olijfolie
* Flinke teen knoflook, gepeld en aan de bolle kant een stukje recht afgesneden.
* Italiaans brood, liefst brood uit Pulia.
Dit is een flink rond witbrood met een hoogte van ca 10 cm en een doorsnee van ca 30 cm.
Maar anders is een mooi witbrood ook goed.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Tomaten ontpellen als volgt:
Kerf met een scherp mes aan de onderkant een kruis in het velletje.
Leg de tomaten ca 1 minuut in heet water.
Haal ze eruit en laat ze even schrikken onder de koude kraan.
Nu kun je vanuit het midden van het kruis heel gemakkelijk het vel verwijderen.
Haal ook de pitten eruit, snij de tomatenvlees in mooie kleine blokjes en doe ze in een schaal.
Meng er de olijfolie, fijngesneden basilicum, fijngesneden lente ui en peper en zout door.
Laat dit in de koelkast een half uur staan zodat de tomaten kunnen afkoelen en de smaken kunnen mengen.
Het brood in mooie, iets dikkere, sneden snijden en licht roosteren.
Direct een zijde volledig inwrijven met knoflook.
Leg hierop een laagje tomatenkoelie, nog wat extra mooie olijfolie en smullen maar!!!!!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

bb2win avatar
bb2win 10-11-2012

Vanmiddag gemaakt als licht tussendoortje. En lekker was het. Het ontvellen van de tomaat was nog een hele klus met 1 hand. Het is in iedergeval een top gerechtje

leorob avatar
leorob 02-08-2011

Vanavond gemaakt, met geroosterd wit brood. Heerlijk!

mthing avatar
mthing 08-08-2009

Bedankt. Even een extraatje, ik heb er wat pittige reaspte kaas over gedaan en even onder de grill gezet.

giorgioarjani85 avatar
giorgioarjani85 24-07-2009

Neem dit recept mee, goed beschreven en heldere aanpak. Bedankt! Groetjes Arjan

spiderwoman26 avatar
spiderwoman26 21-04-2009

Heerlijk!!! Zeker nu het wat warmer is!!! Dank je wel dat je het zo uitgebreid hebt opgeschreven.

yvotrimbos avatar
yvotrimbos 02-01-2009

Lekker, maar het is belanrgijk welke tomaten je neemt.

graytje avatar
graytje 12-11-2008

hoi ; ook ik heb hem meegenomen , thnx

neeltje96 avatar
neeltje96 22-07-2008

Dank je wel voor dit recept. Met het oog op de zomer die toch echt komen gaat (ik hou hoop!) ben ik bezig met tapasrecepten te verzamelen. Deze neem ik mee. Fijn dat het zo uitgebreid beschreven is! Groeten Neeltje

wiske avatar
wiske 22-02-2008

hallo dit neem ik van je mee groetjes anja

orphan avatar
orphan 03-09-2007

Dit ga ik snel maken, lekker zeg. Dank je wel

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten