1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Couscoussalade

Couscoussalade

  • Multi-cultureel, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-08-2005

Ingrediënten 4 personen


300 g voorgekookte couscous (pak)
100 g rozijnen
150 g belegen Goudse kaas in blokjes
500 g tomaten in stukjes
1 ui gesnipperd
het sap van 2 citroenen (? 1dl)
? a 1 dl olijfolie
50 g gehakte groene kruiden (peterselie, munt, bieslook, kervel)
peper
zout



Dat is nou het leuke van een multiculturele samenleving: lekker mixen met elkaars puike producten. Hollandse kaas met Marokkaanse couscousbr> smaakt heerlijk!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de couscous wellen zoals op de verpakking staat aangegeven.
Week de rozijnen 15 min. en laat ze goed uitlekken.
Doe alle ingredienten in een grote slakom, behalve de kaas en kruid lichtjes met zout en peper.
Meng voorzichtig en laat de salade minstens drie uur trekken op een koele plaats.
Voeg op het laatste moment de kaas toe en garneer met verse muntblaadjes en de olijven.

Serveertip

Bron: Het Nederlands Zuivelbureau



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top