Vietnamees broodje biefstuk
- Lunch/Brunch
- 10-20 min.
Een heerlijk broodje met een kopje soep erbij heb je een complete maaltijd
Ingrediënten 4 recipe.people
2 grote biefstukken3 eetlepels olie
2 limoenen (geperst)
1 eetlepel Thaise vissaus
1 rode peper (in reepjes)
1 zak waterkers (75 g)
1/2 zakje verse munt (a 15 g)
1/2 zakje verse koriander (a 15 g)
1/2 rode ui (in halve ringen)
1/2 zakje peen julienne (a 150 g)
4 petit pains of 1 wit stokbrood
Benodigdheden
gril og grilpanVoorbereiding
Grillpan verhitten.
Biefstukken bestrijken met 1 el olie
en in 1-2 min. per kant rose roosteren.
Uit pan nemen en laten afkoelen.
In ruime schaal limoensap mengen met vissaus en rode peper.
Biefstukken dwars op de draad
in smalle repen snijden en door dressing mengen.
Vlees afgedekt in koelkast zetten
en smaken minstens 30 min. laten intrekken.
Harde steeltjes uit waterkers verwijderen.
Kruiden van steeltjes plukken en grof scheuren.
In schaal waterkers, kruiden, ui en wortelreepjes mengen.
Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Bereidingswijze
Pistoletjes of in 4 stukken gesneden stokbrood opensnijden.
Besmeren met boter of mayonaise
Salade en rest van olie door biefstukreepjes mengen
en over broodjes verdelen.