
750gr bloem van harde tarwe + beetje extra om te kneden,1 zakje instant gist van 7 gr,3 theelepels basterdsuiker,2 theelepels zout,9 eetlepels olijfolie,4,5 dl warm(geen heet)water,6 zontomaatjes,paar takjes rozemarijn,een paar ontpitte zwarte olijven,een beetje grof zeezout.
Lekker italiaans brood zelf gebakken,leuk om met de kinderen te maken
Doe de bloem,gist suiker,zout en 3 eetlepels olijfolie in een grote kom,meng met een houten lepel het water geleidelijk er door.kneed het deeg tot t zacht is.bestuif t aanrecht met een beetje bloem en kneed t deeg in 5 minuten soepel.doe t terug inde kom,dek af met plasticfolie en laat op een warme plek rijzen tot t volume verdubbeld is,ongeveer 1 uur.leg t deeg opnieuw op de aanrecht en kneed t nmog een keer tot t soepel is.
Snijd t deeg in 3 stukken en druk elk stuk uit tot een ovaal van ongeveer 23cm doorsnede.leg ze op 2 met olie bestreken bakplaten.druk met je vinger stukjes zontomaat,stukjes olijf en rozemarijn in t deeg.laat ze op een warme plek narijzen tot ze anderhalf x zo groot zijn.verwarm de oven voor op 200graden.sprenkel over elk brood een eetlepel olijfolie en bestrooi met grof zeezout.bak de broden in 15 minuten af.sprenkel de rest van de olijfolie over de broden.
Serveer warm of koud in repen gescheurd bij soep of sij salade.ik heb t recept uit een kinderkookboek maar t is een volwassen recept.
Nelly5744 31-08-2017
Alles gedaan zoals beschreven. Niks geworden. Zag het deeg los worden, maar niet rijzen. Ga nieuwe ingrediënten kopen en nog een keer proberen.
Nelly5744 31-08-2017
Alles precies zo gedaan, niks geworden. Ik zag het deeg wel los worden maar niet rijzen. Maar ik geef niet op. Ga nieuwe ingrediënten kopen en het nogmaals proberen.
didoroelofsen867 08-08-2017
Lekker, meegenomen. Hier ga ik vrienden mee maken! Groetjes, Dido
Cecileg 08-08-2017
Heerlijk! Lieve groet Cecile
Purrie 20-01-2014
dol op focaccia, dank!