1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Saltimbocca
  6. Saltimbocca

Saltimbocca

Door: vifke

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-08-2005

Ingrediënten 4 personen


8 dunne kalfslapjes; 8 plakjes gerookte ham; bloem; 1 dl droge witte wijn; 1 dl kalfsfond; olijfolie; boter; verse salieblaadjes; peper & zout



Uit het warme zuiden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kruid een paar el bloem met peper en zout. Wentel er de kalfsapjes door. Klop het teveel aan bloem er weer af, het laagje mag maar heel dun zijn.

Bereidingswijze

Leg op elk kalfslapje een plakje ham (even groot als het kalfsvlees) en een blaadje salie. Steek vast met een houten prikkertje.
Bak het saltimbocca in een mengsel van hete boter en olijfolie. zet ze vervolgens aan de kant en hou ze warm onder aluminiumfolie. Blus de braadpan met witte wijn en kalfsfond. Schraap de aanbaksels goed los. Laat de saus dan tot ongeveer de helft inkoken. Kruid ze naar smaak bij.
Verwarm de saltimbocca nog een minuutje of twee in de saus en dien op.

Serveertip

Lekker met gebakken tomaatjes en in (salie)olie gebakken aardappelen of pasta.

bron:libelle 4/8/05



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top