1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Engelse keuken
  5. Vurige tomaten

Vurige tomaten

  • Engels, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-08-2005

Ingrediënten 6 personen


-6 stevige vleestomaten.
-4 eetlepels olijfolie.
-4 teentjes knoflook.
-1 eetlepel verse oregano of marjolein.
-zout.
-versgemalen peper.
-12 ontpitte olijven.


Verder heb je nodig


-Mesje-ovenschaal-barbeque.


Lekker barbeque recept ,maar ik prefereer ze klaargemaakt in de oven!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Pel en hak de teentjes knoflook fijn.
-Hak de oregano of marjolein fijn.
-Snij detomaten doormidden en leg ze met de bolle kant naar beneden in een ondiepe schaal.
-Besprenkel elke tomaat met een beetje olie,strooi er wat knoflook,oregano of marjolein ,en zout en peper over.
-Zet 1 uur apart tot je gaat barbecuen.

Bereidingswijze

-Hak na een uur de olijven fijn en strooi ze over de tomaten.
-Schep de tomaten uit de schaal en zet ze op de rand van het barbecu-rooster(met d bolle kant naar beneden).
-Laat ze ongeveer 10 tot 12 minuten roosteren tot ze zacht zijn.

Serveertip

-Ik prefereer liever de tomaten klaar te maken in de ovenschaal en even onder de gril.
-Oftewel in pakketjes op de barbecue.
Lijkt me een beetje een knoeiboel door de sappen die uit de tomaat komen.
-



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bezemsteeltje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bezemsteeltje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top