1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Mediterraan gevulde aubergines met kip

Mediterraan gevulde aubergines met kip

Door: vifke

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-08-2005

Ingrediënten 4 personen


300 g kipgehakt
4 kleine aubergines
olijfolie
2 gepelde en fijngehakte tomaten
2 gesnipperde sjalotjes
3 gesnipperde pijpajuintjes
Verstegen Mini Kruidenmix met zeezout voor Couscous en Tagine
2 eetlepels broodkruim
1 eidooier
4 eetlepels melk
kaas naar keuze (feta, geitenkaas, mozzarella, ...)


Mediterraan gevulde aubergines met kip
Mediterraan gevulde aubergines met kip

Kip in combinatie met aubergine, tomaat en kaas en geserveerd met couscous... heerlijk zuiders. De Verstegen Mini Kruidenmix met zeezout voor Couscous en Tagine geven aan dit gerecht een Mediterraanse toets. Dit gerecht is dan ook zeer lekker met couscous of rijst. Serveer met een salade en een yoghurtdressing. De pijpajuin kun je vervangen door verse koriander of muntblaadjes.

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Was de aubergines en maak om de centimeter een overlangse insnijding. Leg de aubergine plat op tafel en snijd er bovenaan een plakje af. Hol hem uit met een kleine lepel tot ongeveer een halve centimeter van de pel.

Bereidingswijze

2. Laat de aubergines kleuren in olijfolie.

3. Meng het kipgehakt met de tomaat, de sjalot, de pijpajuin, de kruidenmix voor couscous en tagine, het broodkruim, de eidooier en de melk. Vul de aubergines met dit mengsel.

4. Schik de gevulde aubergines in een beboterde ovenschotel, werk af met kaas en laat gedurende 35 a 40 min. in de oven garen op 160?C.

Serveertip

Lekker met couscous of rijst.
Serveer met een salade en een yoghurtdressing.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top