300 gram kalfsfricandeau
Om te pocheren:
0.75 liter kippenbouillon
0.2 liter droge witte wijn
8 zwarte peperkorrels
1 laurierblaadje
1 wortel
1 ui
1 teen knoflook
kappertjes
voor de saus:
1/8 liter mayonaise
200 gr tonijn in olie (uit blik) uitgelekt
3 ansjovisfilets
3-4 eetlepels pocheervocht
citroensap, peper, zout
Lekkere Italiaans voorgerechtje
Alle ingredienten voor de bouillon in een kleine diepe pan (zodat het vlees in ieder geval makkelijk onder staat) aan de kook brengen. Hierna net onder kookpunt laten.
Kalfsvlees hierin ca 15 min laten pocheren. Daarna pan van het vuur nemen en vlees in de bouillon laten afkoelen.
Voor de saus:
Mayonaise, tonijn en ansjovis vermalen met staafmixer of keukenmachine. Hierna verdunnen met 3 a 4 eetlepels pocheervocht.
Verder op smaak brengen met citroensap, peper en zout
Vervolgens het vlees in dunne plakken snijden en uitspreiden op een schaal. Hierover de tonijnmayonaise uitsmeren
en twee uur laten intrekken in de koelkast
Bijv een bord bedeken met wat sla, daarop de
vitello tonnato en daarop wat kappertjes.
rhaz 08-08-2005
Ben helemaal weg van vitello tonato en deze lijkt me heerlijk. bedankt.
rhaz 08-08-2005
Ben helemaal weg van vitello tonato en deze lijkt me heerlijk. bedankt.