1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. vitello tonnato

vitello tonnato

Door: steffher

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 07-08-2005

Ingrediënten 4 personen


300 gram kalfsfricandeau

Om te pocheren:
0.75 liter kippenbouillon
0.2 liter droge witte wijn
8 zwarte peperkorrels
1 laurierblaadje
1 wortel
1 ui
1 teen knoflook
kappertjes

voor de saus:
1/8 liter mayonaise
200 gr tonijn in olie (uit blik) uitgelekt
3 ansjovisfilets
3-4 eetlepels pocheervocht
citroensap, peper, zout



Lekkere Italiaans voorgerechtje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alle ingredienten voor de bouillon in een kleine diepe pan (zodat het vlees in ieder geval makkelijk onder staat) aan de kook brengen. Hierna net onder kookpunt laten.
Kalfsvlees hierin ca 15 min laten pocheren. Daarna pan van het vuur nemen en vlees in de bouillon laten afkoelen.

Voor de saus:
Mayonaise, tonijn en ansjovis vermalen met staafmixer of keukenmachine. Hierna verdunnen met 3 a 4 eetlepels pocheervocht.
Verder op smaak brengen met citroensap, peper en zout

Vervolgens het vlees in dunne plakken snijden en uitspreiden op een schaal. Hierover de tonijnmayonaise uitsmeren
en twee uur laten intrekken in de koelkast

Serveertip

Bijv een bord bedeken met wat sla, daarop de
vitello tonnato en daarop wat kappertjes.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van steffher
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top