1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. paling in`t groen

paling in`t groen

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-08-2005

Ingrediënten 4 personen


- 1 kg gekuiste paling
- 100 gr boter of solo
- 1 zakje verse spinazie
- 1 busseltje peterselie
- 100 gr kervel
- 1 takje maggykruid
- 100 gram alles samen gewogen( verse bieslook, citroenmelisse en zurkel ) = ( deze kruiden hakken en pas op het allerlaatste toevoegen = mogen niet mee koken!!!!!!)
- 1 sjalot
- sap van halve citroen
- peper en zout
- bloem 1 volle soeplepel



Op de wijze van men moeder, heerlijk!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- paling kuisen en in stukken van 5 cm, goed spoelen, afdrogen en wentelen in de bloem (waaraan peper & zout zijn toegevoegd)
- groenten wassen en fijnhakken
- sjalot fijnsnijden

Bereidingswijze

- de paling bakken in de boter, sjalot nog even mee fruiten
- de bloem erover strooien en even roeren zodat de bloem goed verdeeld is
- water toevoegen zo dat de paling onder staat
- Ongeveer 15 min. (naargelang de dikte v:d paling) laten stoven op middelmatig vuur
- de fijngehakte spinazie, peterselie en kervel bijvoegen en nog 10 min. laten stoven
- even proeven of er nog zout en peper bij moet
- de saus dikken en pas daarna de overige groene kruiden en citroensap toevoegen! NIET MEER LATEN KOKEN NU



-

Serveertip

Ik persoonlijk vind dit nog altijd het best koud en met brood! Maar je kan het natuurlijk ook warm eten met fritjes of brood.
geniet er van, smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dekeusterjl


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dekeusterjl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top