Zigeuner eieren
- Spaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 07-08-2005
In Spanje noemt men dit gerecht: Huevos a la flamenca. Een overheerlijk gerecht met veel verschillende groentesoorten
Ingrediënten 3 personen
- 1 rode paprika
- 2 stengels bleekselderij
- 1 ui
- 150 gram sperziebonen
- 3 middelgrote aardappelen
- 4 flinke tomaten
- 3 worteltjes
- 4 tenen knoflook
- 100 gram fijngesneden chorizo
- 100 gram fijngesneden serranoham
- 1/2 tl chilivlokken
- 6 eieren
- olijfolie
Benodigdheden
ovenschaal of braadslee, wok of hapjespan met dekselVoorbereiding
Verwijder het zaad uit de tomaten en snijd er blokjes van. Snijd de paprika, bleekselderij, ui, sperziebonen, wortel en aardappel in kleine stukjes. Snipper of pers de knoflook. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereidingswijze
Verhit in de wok een scheut olie en bak de verschillende groenten aan. Niet alles in een keer maar steeds wat toevoegen. Tot slot doe je de tomaten erbij, de chili, de chorizo, de ham en enkele lepels water. Schep goed door en laat, met een deksel op de pan, 15 minuten zachtjes gaar worden. Schep nu alles in een ovenschaal en breek hierboven 6 eieren. Schuif de schotel 10 minuten in de voorverwarmde oven. De eigelen blijven geel maar zijn wel degelijk gestold. (denk dus niet dat ze eerst wit uit moeten slaan zoals bij de chinees)
Serveertip
Heerlijk met versgebakken knapperig brood en een lik roomboter.
Laatste reacties
Zeer lekker !!! Nog klein beetje hot ketchup en tomatenpuree bijgedaan...ook wat provenc kruiden.. grtjs M
Bij de eieren en eitjes recepten gedeponeerd. Komt vast nog van pas. Groet C
Je recept meegenomen en komt zeker 'n keer op tafel. Smulgroet Els
Het ziet er heerlijk uit en neem je recept mee. Groetjes Lammy
Nou, hartelijk dank hoor. Zonder zonnetje en met een zomerstorm in het vooruitzicht zet je zo gewoon zelf het zonnetje op tafel. We vonden het heerlijk. Groetjes Ankie
Het ziet er lekker uit! Neem je recept mee, bedankt. Groetjes, Adeline
Leuk recept. Ook leuk om in 1 persoonsovenschaaltjes te serveren. Dank je wel.
Oh, dat is lang geleden.....toen ik het recept net van je kreeg heb ik het heel vaak gemaakt maar nu al heel lang niet meer. Ga het snel weer eens proberen!
Die foto is idd om op te eten :P
Dit lijkt me ook erg lekker, mmmm.... Bedankt.