1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Sjisj Taoek (Libanese kipspiezen op de BBQ)

Sjisj Taoek (Libanese kipspiezen op de BBQ)

  • Internationaal,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-08-2005

Ingrediënten 4 personen


600 gr. kipfilet
1 citroen of limoen
1 teen knoflook, geperst
1 tl. korianderpoeder
zout
knoflookcreme versie 1 of 2 (zie apart recept!) of andere yoghurt- of knoflooksaus


Verder heb je nodig


BBQ-spiezen, BBQ of grillpan


(Bron, Culinaire Kalender 2005, Onno Kleijn)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de kipfilet in blokken en marineer ze met sap van citroen of limoen, knoflook, koriander en zout. Dek af en zet minstens 6 uur (of liever een nacht) in de koelkast.

Bereidingswijze

Rijg dan de kip aan spiezen. Vet het rooster of grillpan in en grill de kip op niet al te grote hitte gaar op BBQ (of in grillpan). Draai af en toe om, maar let op, de kip plakt eerst vast aan het rooster, na enkele minuten schroeit het vlees zichzelf los. Controleer of de kip door en door gaar is en serveer dan met knoflookcreme.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top