borek met feta

  • Grieks, Tussendoortje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-08-2005

Image hosted by Photobucket.com

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
  • 1 pakje diepvries filodeeg (225 g)

  • 25 g peterselie

  • 15 g munt

  • 300 g feta

  • peper
  • nootmuskaat

  • 100 g olijfolie of gesmolten boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Laat het filodeeg ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Hak alle kruiden fijn.
  • Prak de feta fijn in een diep bord en meng de kruiden met een snufje peper en nootmuskaat erdoor.
  • Snijd elk plakje filo in vier vierkantjes.
  • Bestrijk ze met olie of gesmolten boter en leg steeds 2 vierkantjes kruislings op elkaar.
  • Schep op elk deegstapeltje een flinke lepel van het fetamengsel en vouw de punten van het deeg rond de vulling omhoog.
  • Druk het deeg boven de vulling dicht zodat een buideltje ontstaat.
  • Zet deze op een ingevette bakplaat en bestrijk ze rondom nog met wat olie.
  • Bak de borek in de oven knapperig bruin

Laatste reacties

rayscha avatar
rayscha 08-04-2006

MMMM lekker. En eigenlijk ook niet zo moeilijk. Zullen het zo eens gaan proberen. Dank je, Kookgroeten Rayscha

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten