1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Asperges met botersaus en verse kruiden

Asperges met botersaus en verse kruiden

  • , Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-08-2005

Ingrediënten 4 personen


- 5 flinke dikke asperges per persoon (of meer als dit niet het geval zou zijn. Probeer zelf de hoeveelheid in te schatten)
- 200 gram zachte boter
- gram sjalotjes
- 5 eetlepels azijn
- verse peterselie
- verse bieslook
- zout en peper
- 4 hardgekookte eieren
- een stuk van 4 ons gekookte ham


Verder heb je nodig


Zorg dat je een smalle hoge ketel hebt waarin de asperges rechtop kunnen staan. Speciale ketels zijn hiervoor verkrijgbaar.


Alweer een goede Limburgse klassieker. Het witte goud oftewel de witte asperge. In dit gerecht met een smeuige botersaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de houterige onderkant van de asperges en schil ze van boven net onder de kop tot beneden met een dunschiller of met een schilmesje. Maak de sjalotjes schoon en hak ze fijn. Doe dit ook met de peterselie en de bieslook. Snijd de ham in blokjes en pel de eieren en prak deze in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Zet de asperges rechtop in de ketel en vul met water tot de asperges helemaal onderstaan. Voeg een beetje zout toe en breng aan de kook.
Maak intussen de botersaus. Doe de sjalotjes en azijn in een hoog keteltje. Breng aan de kook en laat de sjalotjes gaar worden. Laat de azijn verdampen. Laat de pan afkoelen. Zet dan het keteltje in een bainmarie. Voeg al kloppend met een garde de boter beetje bij beetje bij de sjalotjes en blijf roeren totdat er een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Probeer het zo uit te kienen dat alles ongeveer tegelijkertijd klaar is.

Serveertip

Leg de asperges op een apart verwarmd bord. Giet de botersaus eroverheen. Maak een mengsel van de ham, eieren, peterselie en bieslook en verdeel dit over de asperges. Direct opdienen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zuid-limburg


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zuid-limburg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top