1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Beignets van olijven en gedroogde tomaat

Beignets van olijven en gedroogde tomaat

Door: bezemsteeltje

  • Mediterraan, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-08-2005

Ingrediënten


100 gram bloem.-2 eieren.-wat zout-300 gram zwarte olijven.-10 gedroogde tomaten op olie.-3 knoflookteentjes.-1 ui.-0.5 theelepel
verse tijm.-4 eetlepels peterselie.-0.5 theelepel cayennepeper.-olijfolie om in te frituren .


Verder heb je nodig


-Mesje-kom-ruime pan-keukenpapier.


Eenvoudig en lekker tapas gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Hak de olijven grof.
-Hak de tomaten grof.
-Pel en hak de knoflook fijn.
-Snipper de ui.
-Hak de peterselie fijn.

Bereidingswijze

-Meng in een kom de bloem en de eieren tot een dik beslag.
-Voeg zout naar smaak toe.
-Voeg gaarna de rest van de ingredienten toe.
-Roer goed.
-Verhit in een ruime pan een flinke laag olijfolie tot ongeveer 180 graden.
-Doe een eetlepel van het mengsel in de olie en laat gedurende 3 tot 4 minuten goudbruin en krokant bakken.
-Bak niet meer dan 4 beignets te gelijk anders koelt het vet te sterk af.
-Laten uitlekken op keukenpapier.

Serveertip

-Smakelijk!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bezemsteeltje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top