1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. Spaghetti met spek en eieren

Spaghetti met spek en eieren

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-08-2005

Ingrediënten 5 personen


100g doorregen spek
100g verse Parmezaanse kaas

3 el slagroom

3 eieren

500g spaghetti

2 el olie

2 teentjes knoflook

zout, vers gemalen peper



Een simpel maar ontzettend lekker recept, en snel op tafel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spek in dobbelsteentjes snijden.
In een grote koekepan in de olie op een laag vuur langzaam uitbakken.


In een grote pan 4 L water aan de kook brengen.
De spaghetti hierin in 8-10 min. beetgaar koken.


Met een garde de eieren samen met de slagroom, peper en zout tot een romig mengsel kloppen.
De helft van de kaas erdoorheen roeren.


De krokante spekblokjes uit de pan halen en warm houden.
De knoflook fijnsnipperen en even fruiten in het spekvet.


De spagetti afgieten, goed laten uitlekken en direct in de pan met spekvet doen.
Goed roeren, dan de pan van het vuur nemen.
Het eiermengsel toevoegen en snel door de pasta roeren zonder dat het gaat stollen.
De saus moet glad en romig blijven.


De krokante spekblokjes erover strooien en flink wat vers gemalen peper.
De rest van de kaas er apart erbij geven.

Serveertip

Serveer met een frisse groene salade.
Eet smakelijk.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top