1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italiaanse rundvleesstoofpot met groenten en rode wijn ook slowcooker

Italiaanse rundvleesstoofpot met groenten en rode wijn ook slowcooker

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-08-2005

Ingrediënten 4 personen


2 uien - 2 teentjes knoflook - 150 gr winterpeen (of worteltjes) - 600 gr tomaten - 600 gr rundvlees (bijv. goulashvlees of hachee-vlees) - 2 eetl olie - 1 eetl tomatenpuree - 1/8 ltr rode wijn - 1/8 ltr bouillon van vleesbouillontablet - zout, peper - cayennepeper - eventueel 1 dl room


Verder heb je nodig


Braadpan
slowcooker


Heerlijk stoofpotje van rundvlees ook heerlijk uit de slowcooker

Lekker Italiaans....smullen

Lekker Italiaans....smullen

Een lekkere pittige rundvleesschotel.
Extra lekker als je hem een dag tevoren voorbereidt.
Lekker bij een pastagerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Uien en knoflook pellen en snipperen.
Wortelen schillen en in blokjes snijden.
Tomaten ontvellen van pitjes ontdoen en in blokjes snijden.
Olie verhitten.
Vlees rondom bruin bakken.
Ui en knoflook erbij en meebakken.
Wortelblokjes, tomatenpuree en tomaten erbij en even meebakken.
Wijn en bouillon toevoegen en alles aan de kook brengen.
Laten pruttelen tot het vlees gaar is.
Op smaak maken met zout, peper en cayennepeper.

Serveertip

Eventueel wat room toevoegen. Dat maakt de smaak iets zachter.
Heel erg lekker met pasta en een tomatensalade.
Bij gebruik van de slowcooker het vlees plm. 5 uur op low.
Als bijgerecht zijn mijn Sperziebonen-met-gedroogde-tomaten-pijnboompitten-en-basilicum hier ook erg lekker bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top