Thaise rijst
- Thais, Bijgerecht
- 20-30 min.
Lekkere rijst met groenten.
Lekker met mijn recept van de
Thaise-kip-met-pepertjes-en-basilicum
Ingrediënten 4 recipe.people
150 gram sperziebonen - 1 el olie - 2 el rode curry-pasta - 250 gram Pandan rijst - 2 el Thaise vissaus - 1 tl bruine suiker1 kleine prei - 2 lente-uitjes - peper en zout
Benodigdheden
wok of grote koekenpanVoorbereiding
Rijst koken en af laten koelen. Sperziebonen wassen en schoonmaken en even voorkoken tot beetgaar. Prei in ringetjes snijden en goed wassen. Lente-uitjes wassen, schoonmaken en in schuine stukjes snijden.
Bereidingswijze
Olie verhitten in wok of grote koekenpan. Curry-pasta hierin 3-4 minuten verhitten. Rijst toevoegen en 5 minuten al roerend bakken. Boontjes en prei toevoegen en alles nog 2 minuten roerbakken. Suiker door de vissaus roeren en oplossen. Toevoegen aan de rijst. Goed omscheppen en garneren met lente-uitjes.
Bron
kookboek "Thaise keuken"
Serveertip
Lekker met mijn recept van de
Thaise-kip-met-pepertjes-en-basilicum