Thaise rijst

  • Thais, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Thaise rijst

    Thaise rijst

    Thaise rijst

Lekkere rijst met groenten.
Lekker met mijn recept van de
Thaise-kip-met-pepertjes-en-basilicum

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
150 gram sperziebonen - 1 el olie - 2 el rode curry-pasta - 250 gram Pandan rijst - 2 el Thaise vissaus - 1 tl bruine suiker
1 kleine prei - 2 lente-uitjes - peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok of grote koekenpan

Voorbereiding

Rijst koken en af laten koelen. Sperziebonen wassen en schoonmaken en even voorkoken tot beetgaar. Prei in ringetjes snijden en goed wassen. Lente-uitjes wassen, schoonmaken en in schuine stukjes snijden.

Bereidingswijze

Olie verhitten in wok of grote koekenpan. Curry-pasta hierin 3-4 minuten verhitten. Rijst toevoegen en 5 minuten al roerend bakken. Boontjes en prei toevoegen en alles nog 2 minuten roerbakken. Suiker door de vissaus roeren en oplossen. Toevoegen aan de rijst. Goed omscheppen en garneren met lente-uitjes.

Bron

kookboek "Thaise keuken"

Serveertip

Lekker met mijn recept van de
Thaise-kip-met-pepertjes-en-basilicum

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Doorsturen

Home Recepten