1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Thaise kip met pepertjes en basilicum

Thaise kip met pepertjes en basilicum

Door: pwiggers

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-08-2005

Ingrediënten 4 personen


8 kipstukjes met bot zonder vel - 3 grote rode Spaanse pepers - 1 theelepel gedroogde koriander (ketoembar) - 2 teentjes knoflook - - 3 eetlepels olie - 2 eetlepels Thaise vissaus (Nam pla) - 1 eetlepel oestersaus -
klein bosje basilicum


Verder heb je nodig


Wok of grote koekenpan

Thaise kip met pepertjes en basilicum
Thaise kip met pepertjes en basilicum

Lekker pittig kipgerecht. Heerlijk met Thaise rijst.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de Spaanse pepers, verwijder de pitjes en snij deze in. Pel de knoflook. Rode pepers, koriander en knoflook in het bakje van de staafmixer of in een vijzel heel fijn maken. Snij de basilicumblaadjes in smalle reepjes.

Bereidingswijze

Olie verhitten in wok of grote koekenpan en de kip hierin goudbruin en bijna gaar bakken. Uit de pan halen. Fijngemaakte pepermengsel in de rest van de olie enkele minuten bakken. Kip erbij, met vissaus en eventueel oestersaus. De kip op een matig vuur gaar laten worden. Basilicum erdoor en opdienen met Thaise rijst (zie afzonderlijk recept).

Bron

Thais Koken



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top