Kalkoenschnitzels of kipschnitzels met mozzarella en pesto uit de oven

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-08-2005

Heerlijke "zomerse" kalkoenschnitzels. Kan ook met kipfilet. Met mozzarella en pesto uit de oven. Lekker snel klaar en verrukkelijk van smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kalkoenschnitzels - 1 bolletje (buffel) mozzarella - 2 teentjes knoflook - 2eetlepels groene pesto - 2 eetlepels olijfolie - 1 vleestomaat - 2 eetlepels geraspte oude kaas - bloem -
zout, peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal

Voorbereiding

Kalkoenschnitzels kruiden met peper en zout en aan beide zijden met bloem bestrooien. Olie verhitten in een koekenpan en kalkoenschnitzels hierin snel aan beide zijden bruin bakken. Iets laten afkoelen. Kalkoenschnitzels in ovenschaal of op bakplaat leggen. Aan de bovenzijde insmeren met de pesto. Mozzarella in dunne plakjes snijden en over de kalkoenschnitzels verdelen. Tomaat in plakjes snijden en verdelen over de mozzarella. Bestrooien met zout, peper en geraspte kaas.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onder-warmte.
Zet de kalkoenschnitzels in het midden van de voorverwarmde oven tot de mozzarella wat is gesmolten.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappelen en een gemengde salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

sunmaid avatar
sunmaid 05-08-2005

Neem ik mee lijkt me heerlijk bedankt Ine

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten