Romige viscurry uit de wok met kabeljauw

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-08-2005
  • Romige viscurry uit de wok met kabeljauw

    Romige viscurry uit de wok met kabeljauw

    Romige viscurry uit de wok met kabeljauw

  • Romige viscurry uit de wok met kabeljauw

    Romige viscurry uit de wok met kabeljauw

    Romige viscurry uit de wok met kabeljauw

  • Romige viscurry uit de wok met kabeljauw

    Romige viscurry uit de wok met kabeljauw

    Romige viscurry uit de wok met kabeljauw

  • Romige viscurry uit de wok met kabeljauw

    Romige viscurry uit de wok met kabeljauw

    Romige viscurry uit de wok met kabeljauw

  • Romige viscurry uit de wok met kabeljauw

    Romige viscurry uit de wok met kabeljauw

    Romige viscurry uit de wok met kabeljauw

  • Romige viscurry uit de wok met kabeljauw

    Romige viscurry uit de wok met kabeljauw

    Romige viscurry uit de wok met kabeljauw

  • Romige viscurry uit de wok met kabeljauw

    Romige viscurry uit de wok met kabeljauw

    Romige viscurry uit de wok met kabeljauw

Blokjes kabeljauw in een licht zoete, pittige mangosaus. Een geweldige combinatie. Snel klaar en heel erg lekker. Weer eens een andere manier om vis te bereiden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram kabeljauwfilet - 2 eetlepels citroensap - 2 uien - 2 teentjes knoflook - 1 theelepel sambal oelek - 2 eetlepels zonnebloemolie - 1 eetlepel roomboter (is niet echt nodig!) - 1 flinke theelepel gemberpoeder (djahe) - 1 flinke theelepel koenjit (geelwortel) - 1 flinke theelepel gemalen koriander (ketoembar) - 2 flinke theelepels kerriepoeder - 1 eetlepel tomatenpuree -
3 eetlepels sweet mango chutney (Pataks bij AH) - 200 ml slagroom -
2 eetlepels gehakte koriander of peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok of grote koekenpan

Voorbereiding

Kabeljauw in blokjes snijden en besprenkelen met citroensap.
Uien en knoflook pellen en heel fijn snijden.

Bereidingswijze

In pan olie verhitten en hierin de blokjes vis plm. 2 minuten bakken.
Vis met schuimspaan voorzichtig uit de pan nemen en apart houden.
In restant vet fijngesneden ui, knoflook en sambal oelek 2 minuten al roerend bakken.
Tomatenpuree toevoegen en even meebakken (zo verdwijnt de zure smaak van de tomatenpuree).
Gemberpoeder, koenjit, koriander en kerriepoeder toevoegen en 1 minuut al roerend meebakken.
Mango chutney en slagroom erdoor roeren en aan de kook brengen.1 minuut zachtjes laten koken. Eventueel boter erdoor roeren (dat maakt de smaak wel heel erg zacht en lekker!)
Vlak voor het opdienen de visblokjes erdoor doen en even mee verwarmen.
Proeven en eventueel op smaak maken met wat zout.

Bron

aangepast recept AH-kookboekje VIS

Serveertip

Lekker met rijst. Ook aardappelpuree zal er lekker bij zijn. Sperziebonen, doperwtjes of worteltjes met gember of een lekkere salade erbij en je hebt weer heerlijk gegeten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 24-05-2021

Dank je wel blepo. Altijd fijn om te horen dat iets goed heeft gesmaakt.

blepo avatar
blepo 20-05-2021

Heel smakelijk.

pwiggers avatar
pwiggers 16-04-2021

Groot compliment, dank je wel Annemieke. Heel erg leukom te horen. Graag gedaan. Groet, Petra

wilhelminanita avatar
wilhelminanita 12-04-2021

Mijn eters zijn altijd blij als ze horen dat ik een recept van jou gebruik. Deze curry, vergezeld van jouw worteltjes met gember vonden we wel heel erg lekker. Dankjewel!

pwiggers avatar
pwiggers 06-03-2021

Bedankt voor je hele leuke en positieve reactie receptenmap. Heel leuk om te horen. Graag gedaan hoor. Fijn weekend en groet, Petra

receptenmap avatar
receptenmap 05-03-2021

Vorige week heb ik het voor mijn dochter gemaakt. Wat een succes. Wilde gelijk het recept. Vandaag zelf uitgeprobeerd maar nu met kippendijen. Hartelijk dank voor dit heerlijke recept.

pwiggers avatar
pwiggers 01-09-2020

angie1968 zegt in mijn meldingen op 31 augustus 2020 22:41:42 : "Gisteren gemaakt, was heerlijk"

pwiggers avatar
pwiggers 27-08-2020

Hoi Margrit, fijn te horen dat het eindelijk toch gelukt is. Het is een heerlijke curry. Hoop dat het bij jullie in de smaak valt. Groetjes, Petra

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 26-08-2020

Eindelijk Petra het is me gelukt om dit lekkere recept in mijn kookboeken te bewaren. Ik print hem nu even uit dan vergeet ik het niet om kabeljauw te kopen. Groetjes ... Margrit

pwiggers avatar
pwiggers 04-05-2019

Leuk om te horen Lucie. Als je de saus te dik vindt gewoon een scheutje melk toevoegen. Fijn weekend en groetjes Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten