
Blokjes kabeljauw in een licht zoete, pittige mangosaus. Een geweldige combinatie. Snel klaar en heel erg lekker. Weer eens een andere manier om vis te bereiden.
500 gram kabeljauwfilet - 2 eetlepels citroensap - 2 uien - 2 teentjes knoflook - 1 theelepel sambal oelek - 2 eetlepels zonnebloemolie - 1 eetlepel roomboter (is niet echt nodig!) - 1 flinke theelepel gemberpoeder (djahe) - 1 flinke theelepel koenjit (geelwortel) - 1 flinke theelepel gemalen koriander (ketoembar) - 2 flinke theelepels kerriepoeder - 1 eetlepel tomatenpuree -
3 eetlepels sweet mango chutney (Pataks bij AH) - 200 ml slagroom -
2 eetlepels gehakte koriander of peterselie
Wok of grote koekenpan
Kabeljauw in blokjes snijden en besprenkelen met citroensap.
Uien en knoflook pellen en heel fijn snijden.
In pan olie verhitten en hierin de blokjes vis plm. 2 minuten bakken.
Vis met schuimspaan voorzichtig uit de pan nemen en apart houden.
In restant vet fijngesneden ui, knoflook en sambal oelek 2 minuten al roerend bakken.
Tomatenpuree toevoegen en even meebakken (zo verdwijnt de zure smaak van de tomatenpuree).
Gemberpoeder, koenjit, koriander en kerriepoeder toevoegen en 1 minuut al roerend meebakken.
Mango chutney en slagroom erdoor roeren en aan de kook brengen.1 minuut zachtjes laten koken. Eventueel boter erdoor roeren (dat maakt de smaak wel heel erg zacht en lekker!)
Vlak voor het opdienen de visblokjes erdoor doen en even mee verwarmen.
Proeven en eventueel op smaak maken met wat zout.
Lekker met rijst. Ook aardappelpuree zal er lekker bij zijn. Sperziebonen, doperwtjes of worteltjes met gember of een lekkere salade erbij en je hebt weer heerlijk gegeten.
Aangepast recept AH-kookboekje VIS
pwiggers 16-04-2021
Groot compliment, dank je wel Annemieke. Heel erg leukom te horen. Graag gedaan. Groet, Petra
wilhelminanita 12-04-2021
Mijn eters zijn altijd blij als ze horen dat ik een recept van jou gebruik. Deze curry, vergezeld van jouw worteltjes met gember vonden we wel heel erg lekker. Dankjewel!