1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Marokkaanse salade

Marokkaanse salade

Door: menge161

  • Marokkaans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-08-2005

Ingrediënten 4 personen


- 1 augerbine
- een doosje cherrytomaatjes
- 2 groene paprika's
- een bakje humus (AH koelvitrine)
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 el paprikapoeder mild
- 1 tl komijnpoeder
- ingemaakte citroen
- koriander en peterselie, fijngehakt
- zout
- 1 el geroosterde sesamzaadjes



Een bordje heerlijke Marokkaanse kleine gerechtjes als voorgerecht bij een Tagine

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De paprika's doormidden snijden en met de schil naar boven op een bakblik leggen onder de grill totdat ze zwartgeblakerd zijn. Af laten koelen in een afgesloten plastic zak. De schil kan nu makkelijk worden verwijderd. De paprika in repen snijden.
De aubergines in 8 gelijke ronde plakken snijden, met zout bestrooien en laten uitlekken in een vergiet. Voorzichtig uitknijpen en insmeren met olijfolie. Grilpan verhitten en plakken augergine snel goudbruin en gaar roosteren. Uit laten lekken op keukenpapier.
Cherrytomaatjes doormidden snijden en met de snijkant naar boven op een bakblik leggen. Bedruppelen met citroenolijfolie. Een uurtje in een oven een lage stand laten zacht en zoetig laten worden. Bestrooien met peper en zout.

Bereidingswijze

De geroosterde plakken aubergine dik besmeren met humus.
De paprikarepen vermengen met de dressing van olijfolie, geperste knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder, het vruchtvlees van een stukje ingemaakte citroen, een handje gehakte peterselie en een handje gehakte koriander.

Serveertip

Op elk bord 2 plakken humus-aubergine leggen, daarnaast een schep geroosterde paprikasalade en opvullen met de tomaatjes.
Royaal gehakte peterselie en koriander erover strooien en garneren met een schijfje ingemaakte citroen. Tot slot de aubergineplakken bestrooien met geroosterde sesamzaadjes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van menge161
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top