Humus

  • Vegetarisch, Lunch/Brunch
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 04-08-2005
  • Humus

    Humus

    Humus

Humus is een heerlijke vegetarische pate voor op een pistoletje of op een lekkere boterham of stokbrood.

Deel dit recept

Ingrediënten
175 g geweekte uitgelekte kikkererwten

2 teentjes knoflook (geperst)

Het sap van 1 citroen

3 eetlepels tahin (sesampasta)

3 eetlepels olijfolie

Enkele blaadjes selderij

Eventueel: sla, tomaat, augurk en kiemen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 790,67 kcal
Koolhydraten 29,42 g
Eiwitten 24,24 g
Vetten 58,74 g

Bereidingswijze

Pers de knoflook En pers de citroen.
Maak de kikkererwten fijn met een staafmixer of een groentemolen.
Je kunt ze heel erg fijn maken, of iets minder fijn,
Met de groentemolen krijg je ze niet zo fijn als met de staafmixer.
Voeg de knoflook, de citroen, de kikkererwten, de tahin, de olijfolie en de selderij bij elkaar en meng het goed (met een mixer).
Als het goed is heb je nu een heerlijke pate, genaamd humus.
Je kunt eventueel wat weekwater bewaren en toevoegen aan de humus, zodat het iets natter en smeerbaarder is.

Serveertip

Humus is heerlijk op brood.
Doe het op een pistoletje of een stuk stokbrood.
Leg er verder nog wat sla, tomaat, augurk en kiemen tussen.
Eet smakelijk.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

utbies88 avatar
utbies88 15-02-2015

Vond de hoeveelheid sesampasta een beetje te veel. 1 flinke eetlepel is meer dan genoeg.

raasdorp avatar
raasdorp 19-03-2006

het smaakt een beetje naar niets maar op brood is het wel lekker

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten