Kroatische Stoofschotel

  • Joegoslavisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-08-2005
  • Kroatische Stoofschotel

    Kroatische Stoofschotel

    Kroatische Stoofschotel

Dit Balkangerecht, boordevol groente, smaakt zowel in de zomer als in de winter heerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 500 gram schouderkarbonades zonder bot
  • 2 uien
  • 5 tenen knoflook
  • 100 gram grof gesneden spekblokjes
  • 1 paprika (kleur naar keuze)
  • 1 kleine aubergine
  • 150 gram sperziebonen
  • 2 middelgrote vastkokende aardappels
  • 1 blik gepelde tomatenblokjes
  • 1 potje witte bonen
  • 1 el paprikapoeder ( mild of pikant)
  • 1 tl thijm
  • 1 laurierblaadje
  • 2 maggiblokjes
  • 1 dl rode wijn
  • 3 el olijfolie
  • versgehakte bladpeterselie
  • peper en zout uit de molen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Flinke sudderpan

Voorbereiding

Snijd het vlees in flinke dobbelstenen. De verschillende groentesoorten maak je schoon en je snijdt ze grof. Hak de knoflook fijn. Spoel de witte bonen in de zeef af.

Bereidingswijze

Verhit in de pan de olie en bak eerst de spekblokjes en het vlees aan tot dit begint te bruinen. Voeg achtereenvolgens, met kleine tussenpozen, de uien, knoflook, paprika, sperziebonen, aubergine, aardappelen de tomatenblokjes toe. Nu kunnen de kruiden erbij, de maggiblokjes en de wijn. Doe de deksel op de pan en laat alles 50 minuten zachtjes stoven. Voeg nu de witte bonen toe en laat alles nog 10 minuten pruttelen. Breng (indien nodig) je gerecht op smaak met peper en zout uit de molen. Strooi er vlak voor het serveren fijngehakte peterselie over.

Serveertip

Heerlijk met rijst of knapperig brood en een glas rode wijn.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

kencha avatar
kencha 12-05-2015

Omdat we geen droge rode wijn hadden heb ik hem klaar gemaakt met zoete witte wijn en wijnazijn, vervolgens heb ik de karbonade blokjes hierin samen met peper en zout, laurierbladpoeder, wat cayennepeper en de knoflook een halve dag op kamertemperatuur laten staan. Vervolgens gewoon het vlees bakken, afblussen met de "marinade" en de tomatenblokjes en krielaardappeltjes toegevoegd. Dit laten stoven en op gezette tijden de groente toevoegen zodat deze niet snotgaar gekookt is. We hebben heerlijk gegeten, prima recept!

deonart avatar
deonart 10-08-2011

Hanneke, ik heb toen deze overheerlijke stoofpotje gemaakt. En dan de ingrediënten in overdrijvende trap gebruikt. Genoeg dus voor een paar dagen. I.p.v. witte bonen, bruine bonen gebruikt. Ook gerookte spek in 2 cm blokjes gesneden en de karbonades met been elk in 3 delen verdeeld. (ik vind dat de bot nog extra smaakt geeft aan het gerecht). Ook vloeibaar maggi gebruikt i.p.v. blokjes. Dit werkt even goed. [br] Deze stoof gerecht is zeer aanbevolen en absoluut voor herhaling vatbaar. Laat de winter maar komen neeee dus :) [br] Deon

deonart avatar
deonart 09-08-2011

deze staan al bij mij 5 jaar als favoriet, maar met deze weer nu, krijgt ik er echt wel trek in om dit te maken. Deon

paulina22 avatar
paulina22 19-11-2010

BEDANKT MOLENMEISJE,HEB RECEPT MEEGENOMEN.GROETJES VAN PAULINA

salzburg avatar
salzburg 16-07-2010

groeten Anna

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 20-06-2008

Hoi! Neem dit recept graag van je mee.Bedankt. Groetjes,Lut.

orphan avatar
orphan 24-02-2008

Eergisteren gemaakt , gisteren gegeten!! Heerlijk en makkelijk van te voren te maken. Dank je wel, Groetjes Rianne

vdkubbe avatar
vdkubbe 13-10-2007

Ik heb je recept meegenomen en ga het zeker uitproberen , bedankt vdkubbe

hyacintje avatar
hyacintje 15-01-2007

Heb dit recept vanavond uitgeprobeerd...HEERLIJK!

deonart avatar
deonart 15-10-2006

bedankt! Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten