Kroatische Stoofschotel

  • Joegoslavisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Kroatische Stoofschotel

    Kroatische Stoofschotel

    Kroatische Stoofschotel

Dit Balkangerecht, boordevol groente, smaakt zowel in de zomer als in de winter heerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 622,29 kcal
Koolhydraten 33,05 g
Eiwitten 38,68 g
Vetten 32,46 g
Benodigdheden
Flinke sudderpan

Voorbereiding

Snijd het vlees in flinke dobbelstenen. De verschillende groentesoorten maak je schoon en je snijdt ze grof. Hak de knoflook fijn. Spoel de witte bonen in de zeef af.

Bereidingswijze

Verhit in de pan de olie en bak eerst de spekblokjes en het vlees aan tot dit begint te bruinen. Voeg achtereenvolgens, met kleine tussenpozen, de uien, knoflook, paprika, sperziebonen, aubergine, aardappelen de tomatenblokjes toe. Nu kunnen de kruiden erbij, de maggiblokjes en de wijn. Doe de deksel op de pan en laat alles 50 minuten zachtjes stoven. Voeg nu de witte bonen toe en laat alles nog 10 minuten pruttelen. Breng (indien nodig) je gerecht op smaak met peper en zout uit de molen. Strooi er vlak voor het serveren fijngehakte peterselie over.

Serveertip

Heerlijk met rijst of knapperig brood en een glas rode wijn.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

molenmeisje avatar
molenmeisje

Doorsturen

Home Recepten