Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Joegoslavische keuken
  5. Kroatische Stoofschotel

Kroatische Stoofschotel

Door: molenmeisje

  • Joegoslavisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-08-2005

Ingrediënten 4 personen


500 gram schouderkarbonades zonder bot 2 uien 5 tenen knoflook 100 gram grof gesneden spekblokjes 1 paprika (kleur naar keuze) 1 kleine aubergine 150 gram sperziebonen 2 middelgrote vastkokende aardappels 1 blik gepelde tomatenblokjes 1 potje witte bonen 1 el paprikapoeder ( mild of pikant) 1 tl thijm 1 laurierblaadje 2 maggiblokjes 1 dl rode wijn 3 el olijfolie versgehakte bladpeterselie peper en zout uit de molen


Verder heb je nodig


Flinke sudderpan

Kroatische Stoofschotel

foto: deon

foto: deon

Dit Balkangerecht, boordevol groente, smaakt zowel in de zomer als in de winter heerlijk.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het vlees in flinke dobbelstenen. De verschillende groentesoorten maak je schoon en je snijdt ze grof. Hak de knoflook fijn. Spoel de witte bonen in de zeef af.

Bereidingswijze

Verhit in de pan de olie en bak eerst de spekblokjes en het vlees aan tot dit begint te bruinen. Voeg achtereenvolgens, met kleine tussenpozen, de uien, knoflook, paprika, sperziebonen, aubergine, aardappelen de tomatenblokjes toe. Nu kunnen de kruiden erbij, de maggiblokjes en de wijn. Doe de deksel op de pan en laat alles 50 minuten zachtjes stoven. Voeg nu de witte bonen toe en laat alles nog 10 minuten pruttelen. Breng (indien nodig) je gerecht op smaak met peper en zout uit de molen. Strooi er vlak voor het serveren fijngehakte peterselie over.

Serveertip

Heerlijk met rijst of knapperig brood en een glas rode wijn.



Deel dit recept

Reacties (31)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top