Kabeljauwfilets met ragout

  • Antiliaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-08-2005

Kruidig visgerecht uit Kingston

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-geraspte schil van 1/2 sinaasappel
-2 el zwarte peperkorrels
-1 el piment
-snufje zout
-4 kabeljauwfilets circa 180 g
-arachideolie
-nieuwe aardappeltjes voor erbij (naar keuze)
-3 el gehakte verse peterselie (als garnering)
RAGOUT:
-2 el arachideolie
-1 ui (gehakt)
-stukje verse gember van 2,5 cm geschild en geraspt
-450 g verse pompoen (geschild zonder zaadjes en fijngehakt)
-4 scheutjes tabasco
-2 el bruine basterdsuiker
-1 el azijn
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

VOOR DE RAGOUT:
-verhit de olie in een pan met dikke bodem en voeg ui, gember erbij en dek af en bak beide al roerend 4 min tot ze zacht zijn
-voeg pompoen, tabasco, suiker en azijn erbij en laat de pompoen afgedekt op laag vuur in 10 a 12 min zacht worden

Bereidingswijze

-meng sinaasrasp, peperkorrels, piment en zout en stamp alles in een vijzel tot een grof mengsel en bedek de vis aan beide kanten met het mengsel en besprenkel met een beetje olie
-verwarm een grote pan en bak de vis aanelke kant circa 5 min (geen boter noch olie gebruiken)

Serveertip

-serveer de moten vis met een lepel pompoenragout en desgewenst met de nieuwe aardappeltjes
-garneren met peterselie

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten