Langevingertaart

  • Nederlands, Banket
  • 10-20 min.

heerlijk frisse kwaktaart

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
  • 450 gr. magere kwark
  • 1 pak lange vingers
  • 6 blaadjes gelatine
  • 1/4 ltr slagroom
  • 2 pk vanille suiker
  • 8 el suiker
  • 1 blik perzikken
  • boter
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
  • springvorm
  • vergiet
  • schalen
  • pannetje
  • mixer
  • Voorbereiding

  • perzikken laten uitlekken en van het sap 1 1/2dl opvangen
  • gelatine laten weken
  • Bereidingswijze

  • Bodem van sprinvorm invetten met boter en bodem bedekken met de lange vingers.suikerkant op de bodem.
  • Daarop de de perzikken op verdelen, maar een paar bewaren voor garnering.
  • Kwark opkloppen met 6 el suiker en 1 zakje vanille suiker.
  • Slagroom kloppen met 2 el suiker en 1 zakje vanillesuiker.
  • De slagroom goed vermengen met de kwark.
  • De sap in een pannetje verwarmen en hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes doen en langzaam laten smelten.
  • Dit dan snel laten afkoelen tot matige warmte en door het kwarkmengsel roeren.
  • De taart dan 4 uur in de koeling laten opstijven.
  • Als de taart 10 min in de koeling heeft gestaan even eruit halen om de taart de garneren met de rest van de perzikken.
  • Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    roossnijders avatar
    roossnijders

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten