1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Scholrolletjes met mosterdsaus

Scholrolletjes met mosterdsaus

Door: luckyjo

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-08-2005

Ingrediënten 2 personen


300 gram scholfilets - 100 gram dunne sperziebonen - zout en peper - 1 bosuitje - 50 gram worteljulienne - 125 ml creme fraiche - 1 eetlepel grove mosterd - 1/2 dl droge witte wijn



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de puntjes van de boontjes en kook ze in een pan met weinig water en zout in ca. 6-7 minuten beetgaar. Halveer de scholfilets in de lengte en bestrooi ze aan beide kanten met zout en peper. Snijd het bosuitje in dunne reepjes van 5 cm lang. Giet de boontjes af. Leg op elke scholfilet aan het brede uiteinde een bergje van boontjes, wortel en bosui en rol de scholrolletjes zo op, dat de groente er aan een kant uitsteekt. Plaats de rolletjes naast elkaar in een goed ingevette lage ovenschaal. Roer in een kom de creme fraiche met mosterd, wijn, zout en peper naar smaak door elkaar en schenk de saus over de rolletjes. Laat de scholrolletjes in een voorverwarmde oven van 175?C 15 minuten gaar worden of in de magnetron op 600 watt in 10 minuten.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top