1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Pikante Indonesische makreel

Pikante Indonesische makreel

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-08-2005

Ingrediënten 4 personen


4 velletjes aluminiumfolie
4 kleine verse makrelen, zonder kop (eventueel gefileerd
voor het kruidenmengsel

3 eetelepels olie
3 uiene, fijngehakt
3 rode pepers (zaadjes eventueel verwijderd als je van niet te pittig houdt)
2 teentjes knoflook
1 theelepel sambal oelek
2 blaadjes salam (toko) of laurier
2 limoendblaadjes (djeroek peroet), toko
3 eetlepels limoen- of citroensap
1 eetlepel goela djawa (fles)
2-3 eetlepels ketjap manis
1-2 eetlepels gemberwortel, geraspt
1 klein blikje tomatenpuree
zout naar smaak



Lekker pittig in aluminiumfolie in de oven

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de voen voor op 200 graden Celsius. Leg de aluminiumfolie op het aanrechtblad.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui, rode peper, en knoflook 5 minuten. Voeg de sambal, salam, limoenblad, citroensap, suiker, ketjap, gemberwortel en zout toe en bak alles nog 5 minuten. Voeg het blikje tomatenpuree toe en roer goed om.
Leg de makreel op de folie en smeer het kruidenmengsel op de makrelen. Sla de aluminiumfolie dicht en leg in een schaal of op de bakplaat in de oven. Laat dit 20 minuten a een half uurtje in de oven garen.

Serveertip

Lekker met witte rijst en een komkommer(salade).



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tropenkolder


Reacties (13)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tropenkolder
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top