4 velletjes aluminiumfolie
4 kleine verse makrelen, zonder kop (eventueel gefileerd
voor het kruidenmengsel
3 eetelepels olie
3 uiene, fijngehakt
3 rode pepers (zaadjes eventueel verwijderd als je van niet te pittig houdt)
2 teentjes knoflook
1 theelepel sambal oelek
2 blaadjes salam (toko) of laurier
2 limoendblaadjes (djeroek peroet), toko
3 eetlepels limoen- of citroensap
1 eetlepel goela djawa (fles)
2-3 eetlepels ketjap manis
1-2 eetlepels gemberwortel, geraspt
1 klein blikje tomatenpuree
zout naar smaak
Lekker pittig in aluminiumfolie in de oven
Verwarm de voen voor op 200 graden Celsius. Leg de aluminiumfolie op het aanrechtblad.
Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui, rode peper, en knoflook 5 minuten. Voeg de sambal, salam, limoenblad, citroensap, suiker, ketjap, gemberwortel en zout toe en bak alles nog 5 minuten. Voeg het blikje tomatenpuree toe en roer goed om.
Leg de makreel op de folie en smeer het kruidenmengsel op de makrelen. Sla de aluminiumfolie dicht en leg in een schaal of op de bakplaat in de oven. Laat dit 20 minuten a een half uurtje in de oven garen.
Lekker met witte rijst en een komkommer(salade).
meeuw405 14-02-2021
Meegenomen en van de week op tafel!! lijkt me wel lekker. Smulgroet Els
Purrie 11-04-2014
Ik neem dit mee, lekker hoor!
woefel1982 31-10-2012
Lekker recept. Helaas had de supermarkt geen markeel, dus een andere visfilet gedaan. Was erg lekker!
Wij hebben het met notenrijst gegeten, was ook erg lekker!
Zeker voor herhaling vatbaar!
`paulina 05-05-2012
heerlijk recept!! ik heb er een eetlepel sambal in gedaan heerlijk... hartelijk bedankt..
jokevd1 10-09-2010
Een soortgelijk recept maakte ik vroeger met gerookte makreel. Dat recept was in het vergeetboek geraakt. Nu met verse makreel (als ik er aan kan komen) nog lekkerder!