Gebakken pangasius met mosterdsaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-08-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 pangasiusfilets a 125 gram - 200 ml koelvers sinaasappelsap - zout en versgemalen zwarte peper - 4 eetlepels bloem - 4 eetlepels olijfolie - 1 ui - 2 eetlepels grove mosterd - 1/2 eetlepel suiker - 2 eetlepels verse dille fijngehakt - allesbinder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Wrijf de pangasiusfilets in met 2 eetlepels sinaasappelsap, zout en peper. Wentel de filets door de bloem.

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de vis op matig tot hoog vuur in 8-10 minuten goudbruin en gaar.

Pel en snipper de ui. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en fruit de ui zachtjes glazig.

Roer de rest van het sinaasappelsap, de mosterd, suiker en dille door de ui en warm de saus even zachtjes door. Bind de saus eventueel iets met allesbinder.

Leg de pangasiusfilets op vier borden en schep de saus erover. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Carloz76 avatar
Carloz76 19-01-2014

Pangasius zijn besmet met hoge concentraties van giftige stoffen en bacteriën. (arseen, industrieel afvalwater en giftige en schadelijke bijproducten van de groeiende industriële sector, metaalverontreinigingen, polychloorbifenylen (PCB’s), DDT en de metabolieten (DDTs), aan chloor verwante verbindingen (CHLs), hexachloorcyclohexaan isomeren (HCHs), en hexachloorbenzeen (HCB)). De Mekong rivier is een van de meest vervuilde rivieren van de wereld en dit is juist de plek waar de panga’s worden gekweekt. Bovendien worden ze gevoed met urine. Eet smakelijk!

ejtimorason avatar
ejtimorason 04-04-2009

heerlijk gegeten, de vis en de saus is voortreffelijk!

mariond54 avatar
mariond54 20-02-2009

prima recept we hebben er heerlijk van gesmuld, bedankt

an27 avatar
an27 02-08-2005

Ik heb alleen de saus klaargemaakt, ook bij vis maar geen pangasius, gewoon kabeljauw maar ik moet zeggen, het is een echte aanrader, en nog goed voor de lijn ook! Bedankt, en ik zal er nog vaak van genieten. x An

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten