Italiaans smoorvlees

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Deze stoofschotel is bijzonder smakelijk (mals rundsvlees in een tomatenwijnsaus met veel groenten en knoflook....serveren met pasta of aardappelpuree

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
-3 el olijfolie
-circa 1,5 kg klapstuk
-zout en zwarte peper naar smaak
-1 grote ui (dikke plakken)
-2 wortels (in schijfjes van 6 mm dik)
-2 stengels bleekselderij met blad (in plakjes van 6 mm)
-6 tenen knoflook (gepeld en uit de knijper)
-2,5 dl droge rode wijn
-500 g rijpe pruimtomaten, ontveld, ontzaad en grof gehakt, of 1 blik gepelde tomaten, gehakt, met het sap
-3 el balsamicoazijn
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

*oven verwarmen op 160?C
-verhit 1,5 el olie in een vuurvaste schotel
-bestrooi het vlees met zout en peper en leg in de ovenschaal
-vlees braden rondom aan in 8 min (een keer omdraaien)
-doe dan het vlees op een bord

Bereidingswijze

-doe de rest van de olie in de ovenschaal en voeg ui, wortels, selder,look toe en draaihet vuur lager en leg een deksel op de schaal en laat 8 min bakken onder regelmatig omscheppen tot de groenten gaar zijn
*voeg rode wijn en tomaten erbij en breng aan de kook en kook circa 5 min
*vlees terug in de schaal en deksel erop
-zet 2 uur in de hete oven tot het gaar is

Serveertip

*doe het vlees in een diepe dienschaal en dek af met alu folie om het vlees warm te houden en laat de schaal 5 min staan
-schep er zoveel mogelijk vet af
-de saus met de groenten in de blender doen en de azijn toevoegen en tot een gladde saus draaien en op smaak brengen met zout en peper
*de saus over het vlees gieten en meteen serveren

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Doorsturen

Home Recepten