1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Chili met kip

Chili met kip

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-08-2005

Ingrediënten 4 personen


4 kippenbouten (of 1 hele kip)
Verstegen Mini kruidenmix met zout voor Chili con Carne
of Verstegen Mini kruidenmix met zout voor Taco
250 g gedroogde rode kidneybonen (of 2 x 1/2 l rode bonen uit blik)
olijfolie
2 ajuinen in ringen gesneden
2 rode paprika's in julienne gesneden
2 groene paprika's in julienne gesneden
150 g brunoise van voetselder
2 geplette en gehakte knoflookteentjes
500 g gehakte tomaten
Verstegen Peper zwart molen



Met dit gerecht van kunt u alvast proeven van de exotische sfeer van dit mooie land.
Dit heerlijk mexicaans gerecht doet u meteen wegdromen van zorgeloze vakantiedagen. Diegene die dit gerecht nog wat extra pit willen geven, kunnen een fijngesneden rode chilipeper laten meestoven.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Laat de bonen 12 a 24 uur wellen in koud water.

Bereidingswijze

2. Kruid de kip met de kruidenmix Chili con Carne en bak ze in olijfolie.

3. Voeg de ajuin, de paprika, de voetselder en de knoflook toe en laat meestoven. Kruid met kruidenmix Chili con Carne en zwarte peper.

4. Doe er de bonen en de tomaten bij en laat het geheel gedurende 1,5 uur sudderen.

Serveertip

5. Serveer met een frisse salade, rijst, maistortilla's of wraps



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top