Witlof in spek
- Nederlands,
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
8 kleine struikjes witlof*zout*150 gram blauwschimmelkaas(rocquefort,gorgonzola,danishblue)*16 plakjes ontbijtspek*1 el olie*Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 624,33 kcal |
Koolhydraten | 4,58 g |
Eiwitten | 31,34 g |
Vetten | 53,02 g |
Benodigdheden
pan*ovenschaal*invetkwastje*mes*
Voorbereiding
maak de struikjes witlof schoon en kook ze in een pan met weinig water en een beetje zout in ong. 10 min. beetgaar.
Snijd intussen de kaas in 8 dunne plakken.
laat de struikjes witlof in een vergiet goed uitlekken en afkoelen tot lauw.
snijd de struikjes witlof in de lengte doormidden en leg er een plakje kaas tussen.
wikkel rond elk struikje 2 plakjes ontbijtspek,zodat er geen witlof meer te zien is.
vet een ovenschaal in en leg de spek/witlofpakketjes er naast elkaar in.sprenkel de olie erover.
verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereidingswijze
schuif de schaal in het midden van de oven en bak de spek/witlofpakketjes in 25 min. knapperig bruin.
Serveertip
lekker met aardappelpuree!