1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hangop
  6. Hangop met pruimenmoes en grand marnier.

Hangop met pruimenmoes en grand marnier.

  • Nederlands, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 31-07-2005

Ingrediënten 6 personen


1 l. volle yoghurt, 500 gr. pruimen, suiker, 1/2 eetl. aardappelzetmeel, scheut grand marnier (of cointreau of cassis of wat je verder nog in de kast hebt staan en dat lekker bij de pruimen is).


Verder heb je nodig


Uitlekkom, zeef, schone doek ( bijv. grote zakdoek of theedoek gewassen zonder wasverzachter), pan, 6 hoge glazen


Een van de variaties uit mijn grote emmer vol pruimen..... De voorbereiding vergt wat tijd, naar dit oud-hollandse dessert met een minimum aan ingredienten is heel makkelijk te maken en echt zalig lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was en ontpit de pruimen en snijd ze in stukken. Maak de doek nat, wring uit en spreid deze uit in de zeef die je op een uitlekkom hebt geplaatst.

Bereidingswijze

Schenk de yoghurt op de doek in de zeef en laat enkele uren uitlekken tot de yoghurt lekkere dikke hangop is geworden. + Doe de pruimen in een pan met dikke bodem en een heel klein beetje water (om aanbranden te voorkomen) en 2 eetl. suiker (of meer, naar smaak) en kook dit tot de pruimen net gaar zijn. Bind met wat in een kopje in een heel klein beetje water aangeroerd aardappelzetmeel. Roer er tot slot een scheut grand marnier door. Laat koud worden. + Zoet de hangop heel licht met wat suiker en schep afwisselend laagjes hangop en pruimenmoes enz. in de glazen.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gulick


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gulick
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top