Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Surinaamse Massala Kip

Surinaamse Massala Kip

Door: molenmeisje

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-07-2005

Traditioneel pittig gerecht, makkelijk te maken en mooi om te serveren.

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


500 gram kipfilet citroensap 2 flinke uien 400 gram sperziebonen
(of kousenband) 6 tenen knoflook 4 middelgrote vastkokende aardappels 2 el olie 1 tl gedroogde chilivlokken (of 1 Madame Janetpeper) 2 el massala kerrie 1 klein blikje tomatenpuree 4 kleine maggiblokjes allesbinder 1/2 liter warm water 4 eieren peper en zout uit de molen


Verder heb je nodig


Braadpan


Voorbereiding

Was de kip met wat water en citroen. Droog de filets vervolgens af met keukenpapier. Snijd de kip in grove stukken. Snipper de uien en de knoflook, maak de boontjes schoon en breek ze. Schil de aardappels en snijd er grove stukken van. Kook de eieren hard maar niet groen.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de Braadpan en bak de kipfilet even aan. Voeg de uien en knoflook toe. Laat dit enkele minuten meefruiten. Nu kunnen achtereenvolgens: de tomatenpuree, chilivlokken, masala, bonen, aardappels, bouillonblokjes en het water worden toegevoegd.Laat het geheel zachtjes een half uurtje sudderen en roer af en toe voorzichtig om. Bind je gerecht vlak voor het serveren met een klein beetje allesbinder en breng op smaak met peper en zout uit de molen.

Serveertip

Schep de kip in diepe borden of schaaltjes. Leg bovenop ieder portie een vieren gesneden ei. Serveer er roti of knapperig stokbrood bij en een koud glas water of bier.



Deel dit recept

Reacties (29)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top