1. Home
  2. Recepten
  3. Oostenrijkse keuken
  4. Pruimentaart a la mode de Linz

Pruimentaart a la mode de Linz

  • Oostenrijks, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 31-07-2005

Ingrediënten 12 personen


375 gr. zelfrijzend bakmeel, mespunt zout, 175 gr. witte basterdsuiker, 150 gr. roomboter en een beetje extra voor het invetten van de vorm, 1 ei, ca. 3 eetl. melk, 1 potje pruimenjam (bijv. mijn "Kruidige pruimenjam met rode port"), 1 eetl. koffiemelk, amandelschaafsel


Verder heb je nodig


Deegkom, 2 messen, deegroller, vlaaivorm van 28 cm doorsnee


Een van de variaties uit mijn grote emmer vol pruimen.... Met de "kruidige pruimenjam met rode port" (of een andere soort jam) kun je deze pruimentaart op de manier zoals ze het doen in het Oostenrijkse Linz.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vet de vorm in met wat boter. Verwarm de oven voor op 200 C.

Bereidingswijze

Meng bakmeel, basterdsuiker en zout in de deegkom. Snijd de boter er mbv 2 messen door tot erwtjesgrootte. Doe er dan ook het met wat melk losgeklopte ei door en kneed alles tot een soepel deeg. Laat het een halfuurtje in de koelkast rusten en rol het dan uit. Bekleed met 3/4 deel van de deeglap de bodem en randen van de vlaaivorm. Verdeel hier de pruimenjam over. Rol de rest van het deeg weer uit en snij er repen van die je kruislings over de taart legt. Randjes goed aandrukken aan de zijkant. Bestrijk de repen met wat koffiemelk en strooi de geschaafde amandelen over de taart. Bak hem in ongeveer een half uur gaar in de oven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gulick


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gulick
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top