Tete de Veau

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 30-07-2005

Vroeger werd dit gerecht letterlijk van kalfskop gemaakt zoals de naam zegt. Tegenwoordig van gewoon kalfsvlees. Bij ons wordt dit vooral met de Bronk gemaakt.

Deel dit recept

Ingrediënten
- 1,5 kilo kalfspoulet in stukjes
- 1 kalfstong met wat kalfsbot
- 3 tomaten
- tomatenpuree
- foelie
- laurier
- citroen
- peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een grote ketel

Voorbereiding

Maak de kalfstong goed schoon volgens de gebruikelijke wijze.

Bereidingswijze

Doe de kalfstong en het kalfsbot met 3 liter water, laurier, foelie, peper, zout, een doormidden gesneden citroen (wel eerst goed afschrobben) en de stukken tomaat in een grote ketel en breng dit aan de kook. Laat dit langzaam trekken totdat de kalfstong gaar is. Zeef de ontstane bouillon en kook dit tot de helft in. Doe de kalfspoulet hierin en laat deze zachtjes gaar koken. Zeef de bouillon als dit gebeurd is en bind de bouiloon met maizena tot er een saus ontstaat. Breng de suas op smaak met tomatenpuree, peper, zout en eventueel wat citroensap.
Maak de kalfstong schoon en snijd deze in stukjes. Doe het de kalfstong en de kalfspoulet weer in de saus en warm hem weer op.

Serveertip

Serveer dit gerecht met brood. Serveer naast het brood hardgekookte eieren en zoetzure augurken.
Om in de bronksfeer te blijven serveer je er koffie of een glas bier bij.
Smakelijk eten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten