1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. Barbecue Thaise Kip

Barbecue Thaise Kip

Door: sonja-bbq

  • Thais,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-07-2005

Ingrediënten 4 personen



kipdrumsticks & kipkarbonades
2 stengels citroengras, grof gesneden
6 teentjes knoflook, grof gesneden
1 bosje lente-uien, grof gesneden
2,5 cm verse gemberwortel, grof gesneden
1/2 bosje korianderwortels, grof gesneden
1 el palmsuiker
1,25 dl kokosmelk
2 el Thaise vissaus
2 el donkere sojasaus
partjes limoen, als garnering


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, keukenmachine / staafmixer, bbq

Barbecue Thaise Kip
Barbecue Thaise Kip

MMMmmmmmmmmmmmmmm
Hiervoor moet je wel de tijd nemen om het goed te marineren!!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Leg de kip in een grote ondiepe, niet metalen schaal (de kip niet stapelen)
Doe het citroengras, knoflook, de lente-uien, gemberwortel, korianderwortels, palmsuiker, kokosmelk, vissaus en sojasaus in de keukenmachine en maak er ene glad mengsel van
Schenk het over de kip en draai de stukken om zodat ze overal bedekt zijn
Dek de schaal af met plastic folie en zet hem 8 uur in de koelkast
Laat de kip uitlekken en bewaar de marinade
Rooster de kip 30-35 minuten boven middelmatig hete kolen, tot de kip goed gaar is; draai de stukken regelmatig om en bestrijk ze steeds met marinade
Serveer de kip meteen, gegarneerd met partjes limoen

Serveertip

Palmsuiker, korianderwortels, kokosmelk en Thaise vissaus zijn verkrijgbaar in toko's. Kan je geen palmsuiker vinden, gebruik dan bruine suiker.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja-bbq
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top