1. Home
  2. Recepten
  3. Couscous
  4. Paprika gevuld met couscous

Paprika gevuld met couscous

Door: victorv

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-07-2005

Ingrediënten 4 personen


150 g couscous (pak a 400 g, Biologisch),
250 ml groentebouillon (van 1/2 tablet), 1 zakje stoneleeks (8 stuks), 6 zongedroogde tomaten, in fijne reepjes, 100 g groene olijven met piment, fijngesneden, 4 eetlepels pijnboompitten, geroosterd, 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels olijfolie (uit potje zongedroogde tomaten), 2 rode paprika's, 1 bol mozzarella (kaas), in dunne plakjes


Verder heb je nodig


Grillmand

Paprika gevuld met couscous
Paprika gevuld met couscous

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Couscous met bouillon overgieten en 5 min. wellen. Helft van stoneleeks in ringetjes snijden. Tomaat, stoneleeks, olijven en pijnboompitten door couscous roeren. Komijn, citroensap en 1 el olie erdoor scheppen en couscous op smaak brengen met zout en peper. Paprika's halveren en zaadjes verwijderen. Paprikahelften aan buitenzijde licht bestrijken met olie en royaal vullen met couscousmengsel. Afdekken met plakjes mozzarella.

Bereidingswijze

Paprika's (in grillmand) op rooster leggen en ca. 15 min. op matig hete barbecue roosteren, tot vel licht geblakerd is. Deksel op barbecue leggen of paprika's losjes met aluminiumfolie afdekken, zodat couscous beter warm wordt en kaas sneller smelt. Rest van stoneleeks 1-2 min. grillen en naast paprika's leggen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van victorv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top