1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Mosselen

Mosselen

Door: sandra7652

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-07-2005

Ingrediënten 4 personen


4 kg mosselen, panklaar
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
stukje gemberwortel van 4 cm
3 eetlepels roerbakolie
2 dl witte wijn
1 dl kokosmelk
2 limoenen of citroenen
4 bosuitjes of 1 prei



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwijder beschadigde mosselen en de mosselen die open zijn en niet sluiten als je ze tegen de aanrechtrand tikt. Pel sjalotjes en knoflook en snipper ze. Snijd de geschilde gemberwortel in dunne plakjes.

Bereidingswijze

Verhit de roerbakolie in een ruime wok of hapjespan. Fruit hierin de sjalotjes, knoflook en gember. Schenk de witte wijn en kokosmelk erbij en kook zachtjes 1 minuut. Voeg de mosselen toe, leg een deksel op de pan en kook zachtjes tot alle mosselen openstaan. Schud de pan af en toe.
Snijd intussen de limoenen in partjes en de bosui of prei in ragfijne ringetjes. Voeg de limoen en bosui bij de mosselpan. Serveer het gerecht op warme diepe borden. Lekker met een gemengde salade.

Serveertip

? Maak er een Provencaalse pan van
met sjalotjes, tijm, rozemarijn,
gedroogde tomaten, olijven en witte
wijn.
? Vervang wijn door een scheutje
cognac en voeg mosterd, creme
fraiche of kookroom en dille toe.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sandra7652
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top