Mon Chou aardbeientaart met kruimelbodem van bastogne koeken

  • Frans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-07-2005

Ja echt een recept om uit te proberen. Simpel om te maken en een oven komt er niet aan te pas. Echt een toppertje!!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
  • VOOR DE KRUIMELKORST
  • 175 gr bastognekoeken
  • 125 gr gesmolten boter
  • VOOR DE VULLING
  • 200 gr zachte Mon Chou
  • 200 gr basterdsuiker
  • 2 el kirsch
  • VOOR DE GARNERING
  • 250 gr verse aardbeien.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verkruimel de koek in een foodpressor en meng de gesmolten boter erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm(22 cm) , druk het aan en strijk het glad. Laat de korst in de koelkast hard worden. Klop de Mon Chou samen met de basterdsuiker en de kirsch met een mixer goed door elkaar, schep het op de kortbodem en strijk de bovenkant glad, laat het mengsel in de koelkast opstijven. Maak de aardbeien schoon en zijd ze in plakjes. Garneer hiermee de bovenkant van de taart.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Arjen22 avatar
Arjen22 26-06-2015

Ik ben nu bezig met taart te maken. De bodem staat in de koelkast en straks de mon chou aanbrengen. Ik ben benieuwd.

Yuentje avatar
Yuentje 12-01-2014

Ik heb het recept gisteren gemaakt. Ik vond de taart ook erg zoet, en de fruit neutraliseert het wel. Lekker combinatie! BEDANKT.

cindycoffa avatar
cindycoffa 27-06-2011

Hoi Renskedost, ik gebruik voor mijn kwarktaart altijd 4 blaadjes gelatine. Misschien is dit een optie?

renskedost avatar
renskedost 15-06-2011

Hoi, Ik dacht deze "simpele" taart te maken voor mijn familie maar dit is ernstig mislukt en waarom weet ik niet (wat ik wel graag wil weten)... Een van de dingen was dat ik de bodem er idd niet meer vanaf kreeg..dat is dus op te lossen door folie te gebruiken lees ik nu hieronder.. Ik ben geen ervaren taarten bakker dus heb braaf gedaan wat er stond, en bij basterd suiker dacht ik aan bruine, niet logisch want nu kreeg ik dus ook bruine monchou..en mss dat het door de bruine basterd suiker kwam maar toen ik hem na een nacht uit de koelkast haalde was er geen monchou meer over..hij was zo plat als een dubbeltje! wat heb ik verkeerd gedaan of wat voor logisch iets heb ik gemist? gelukkig konden ze er om lachen en hebben we het toch nog schrapend opgegeten..

hobbykok5 avatar
hobbykok5 25-03-2011

folie gebruiken onder de bastognekoekbodem ,dan gemakkelijk te verwijderen uit de vorm.

maytale avatar
maytale 31-07-2010

Speciaal lid geworden om anderen te waarschuwen. Dit is geen fijn recept!! De bastognekoekbodem laat zich heel slecht verwijderen uit de vorm. Als je de taart een halve dag in de koelkast hebt staan is hij kletsnat en kun je hem zo weggooien. Niet aan te raden dus!

jacqy85 avatar
jacqy85 24-07-2010

Ik vond de taart heel erg zoet, maar wel erg lekker! Volgende keer maar iets minder suiker gebruiken. Iedereen vond de taart heerlijk :-D

jacqy85 avatar
jacqy85 16-07-2010

Het recept is erg populair en volgens mij ook erg lekker! Ik ga hem morgen maken! Ik ben erg benieuwd!

slandsbeste avatar
slandsbeste 19-02-2010

www.fruitparade.nl

slandsbeste avatar
slandsbeste 19-02-2010

www.fruitparade.nl

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten