Marokkaanse kip in de oven

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 29-07-2005

Lekker gekruide kip, geweldig met brood

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
uien, knoflook, koriander, hele kip, vleeskruiden, kippebouillonblokjes.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
gewone pan, (waar hele kip in kan), ovenschaal

Voorbereiding

pureer de knoflook en de uien in een keukenmachine. Maak de kip schoon, laat vel zitten, maar probeer overtollig vet weg te halen. Kruid de kip met de vleeskruiden (te halen bij marokkaande of turkse buurtsuper) besprenkel de kip met olijfolie of zonnebloemolie. Snij de koriander.

Bereidingswijze

Doe een eetlepel olie in de pan en fruit daarin de uien, knoflook en koriander kort. Voeg daarna de kip toe en bak deze goudbruin aan beide zijden zodat de kip met het mengsel is bedekt. Als de kip goudbruin is, water toevoegen ongeveer tot de helft van de kip onder water is. Voeg daar 2 kippenbouillonblokjes of tuinkruidenblokjes aan toe en eventueel nog wat van de vleeskruiden om de saus op smaak te krijgen. (sommige mensen vinden de smaak van wat kaneel erbij erg lekker).

Laat dit doorkoken tot de kip gaar is "( te checken door een stukje in te snijden)

Pak daarna een ovenschaal en schenk de inhoud van de pan, kip, saus etc over. Doe deze in de oven totdat de kip lekker krokant is.

U kunt ook eventueel groente toevoegen in de ovenschaal zodat deze neekoken in de saus.

Als de kip krokant is kunt u deze serveren op een groot bord. Zoals op zijn arabisch eet iedereen mee van het grote bord dat midden op de tafel staat. dit is een echt familierecept en brengt mensen bij elkaar.

Serveertip

Erg lekker met turks/marokkaans brood (lekker om de saus mee op te eten)

Eigengemaakt patatjes zijn ook erg lekker, serveer deze dan in het bord met de kip en groente.

Een verfrissende salade voor de mensen die dit toch iets te kruidig vinden.

Groot arabisch bord in het midden van de tafel.

Ook erg lekker met een eigengemaakte muntthee met citroen, gekoeld met veel suiker. (muntblaadjes te verkrijgen bij de turkse/marokkaanse super< laten trekken als thee , af laten koelen en citroen en suiker toevoegen naar eigen smaak) lekker in kleine arabische glaasjes.

Laatste reacties

corry1953 avatar
corry1953 25-10-2008

prima recept: alleen beetje zoeken naar de juiste hoeveelheden. staat niet vermeld! jammer!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten