1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Garnalen
  5. Venkelsoep met garnalen

Venkelsoep met garnalen

Door: luckyjo

  • Nederlands, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-07-2005

Ingrediënten 4 personen


150 gramllandse garnalen - enkelknollen - ardappel - osuitjes - 2 eetlepels olijfolie - 2 visbouillontabletten - 1 sinaasappel - 2 takjes verse basilicum - 250 ml slagroom - zout en peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de venkel schoon, bewaar het fijne groen. Schil de aardappel. Snijd de venkel en aardappel in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de venkel, aardappel en bosui al omscheppend ca. 2 minuten zachtjes aan. Voeg 6 dl water en de bouillontabletten toe en kook de groenten in ca. 15 minuten zachtjes gaar. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes. Schep in een kom de garnalen, de geraspte schil en de basilicum door elkaar. Klop 1 dl slagroom stijf met wat zout en peper. Pureer de groenten in de bouillon met een staafmixer (of in de keukenmachine) tot een gladde soep. Roer de rest van de room erdoor en warm de soep nog even door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de venkelsoep in vier (warme) diepe borden en schep in het midden een bergje garnalen. Schep er een lepeltje room op en garneer met venkelgroen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top