Draadjesvlees met cranberry..

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gram runderlappen

3 uien

100 gram boter

zout

versgemalen peper

2.5 dl bouillon

2 laurierblaadjes

2 kruidnagels

1 theelepel jeneverbessen

2 takjes rozemarijn

2 eetlepels azijn

100 gram suiker (compote)

450 gram cranberrys (compote)

2 dl sinaasappelsap (compote)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Dep de runderlappen droog met keukenpapier.
Pel 1 ui en snipper hem.


Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak het vlees aan beide zijden bruin.
Bestrooi het met zout en peper en voeg de ui toe.
Bak deze nog 2 minuten mee.


Verwarm de bouillon en schenk deze bij het vlees.
Voeg de kruiden en de azijn toe en breng het geheel aan de kook.
Laat het vlees afgedekt op heel laag vuur in ca. 2.5-3 uur gaarstoven.



Bereid ondertussen de cranberrycompote:
breng 450 gram cranberrys met 2 dl sinaasappelsap en 100 gram suiker aan de kook.
Blijf roeren tot de bessen open knappen en laat het geheel goed afkoelen.


Afwerking:
Pel de rest van de uien en snijd ze in dunne ringen.


Verhit de rest van de boter in een pan en bak de uiringen in ca. 3 minuten glazig

Serveertip

Serveer het draadjesvlees met de ui en de cranberrycompote.
Geef er ook lekkere frieten bij.
Eet smakelijk.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

will_s avatar
will_s

Doorsturen

Home Recepten