1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Broodje haring

Broodje haring

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 28-07-2005

Ingrediënten 4 personen


4 zoute haringen - 1/2 komkommer - 4 eetlepels knoflookmayonaise - 2 eetlepels zure room - 2 eetlepels sinaasappelsap - 2 eetlepels fijngehakte dille - 2 geroosterde paprika?s uit pot - 1/2 krop lollo rosso - 4 meergranen pyramidebroodjes - zout en peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snijd de komkommer in blokjes. Roer in een kommetje de mayonaise met de zure room, het sinaasappelsap, de dille en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep 2 eetlepels dressing door de komkommer. Snijd de paprika?s in reepjes. Was de lollo rosso, maak de bladeren droog en verwijder de harde nerven. Snijd de broodjes overlangs open en bestrijk de snijvlakken dun met dressing. Verdeel de lollo rosso over de onderkanten van de broodjes. Schep de komkommerblokjes erop. Halveer de haringen en leg de filets op de komkommer. Verdeel de paprikareepjes erover en schep de rest van de dressing erop. Zet de bovenkanten van de broodjes erop.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top