1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Japanse noedelsoep met

Japanse noedelsoep met

  • Japans, Soep
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 27-07-2005

Ingrediënten 2 personen


100 gram shii-take
50 gram peultjes
1 lente-uitje
150 gram tahoe
0.5 liter groentebouillon
75 gram eiermie
2 eetlepels rijstwijn of dry sherry
2 eetlepels Japanse sojasaus
zout
(versgemalen) peper



Deze lekkere Japanse noedelsoep met peultjes en paddestoelen is een komplete maaltijdsoep.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Borstel de paddestoelen schoon en verwijder de steeltjes (die blijven hard). Snijd de hoedjes in reepjes. Haal de peultjes af en snijd ze eventueel doormidden. Snijd het schoongemaakte uitje in smalle ringetjes. Snijd de uitgelekte tahoe in blokjes van ca. 1 cm.

Breng de bouillon aan de kook. Voeg de shii-take en de peultjes toe en laat de groente 2-3 minuten koken.

Breek de mie boven de bouillon en voeg de tahoe toe. Laat de soep al roerende nog ca.

1 minuut koken en draai dan het vuur uit. Laat de mie zo in nog ca. 3 minuten gaar worden.

Serveertip

Breng de soep op smaak met rijstwijn, sojasaus en zout en peper.

Garneer met uiringetjes. Een lekker glaasje wijn en van die heerlijke harde broodjes of ciabattabrood smaakt er voortreffelijk bij. Eet smakelijk.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willeke-s


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willeke-s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top